X

Lucrurile simple care îți ÎNCETINESC metabolismul

Toată lumea vorbește despre metode prin care accelerezi metabolismul și arderea grăsimilor, fie că este vorba despre consumul lichidelor în cantități mari, fie despre mersul pe jos timp de 30 de minute, zilnic. Organismul nostru însă este influențat și de foarte mulți factori care au exact efectul opus al accelerării: încetinirea.

Iată mai jos doar câteva dintre principalele lucruri simple, pe care probabil le faci zilnic, fără a ști că acestea îți încetinesc metabolismul:

Nu consumi lactate

Dacă nu sunt consumate lactate, atunci cu siguranță organismul va fi mai lent. Acestea sunt surse bogate de proteine iar zerul lor ajută la accelerarea procesului de sintetizare a proteinelor ceea ce conduce la dezvoltarea masei musculare.

Kate Middleton, schimbare de look / FOTO

Studiu vital pentru sănătate: Cum reuşim să reducem colesterolul

Cum să prepari cafeaua PERFECTĂ

Temperatura din cameră influențează metabolismul

În acest caz trebuie setată o temperatură moderată. Cercetătorii de la The National Institutes of Health au realizat un studiu despre cum influențează temperatura din camera în care dormeau participanții și eficiența dietelor pe care le urmau. Astfel, au observat că persoanele care dormeau în camere cu o temperatură de 19-20 de grade au dublat cantitatea de țesut adipos brun pe care l-au pierdut. Țesutul adipos brun este mai activ atunci când temperaturile sunt scăzute, în încercarea de a ne încălzi, prin urmare se vor consuma mai multe calorii.

Foto: Pinterest.com

Renunțarea la carbohidrați este un alt pas greșit

Daca nu consumi carbohidrati, nivelul de glicogen va fi foarte scazut si nu vei mai putea face sport cu aceeasi intensitate. Prin urmare, vei consuma mai putine calorii in timpul antrenamentelor. Poti opta cu incredere pentru orez brun, cartofi dulci sau fulgi de ovaz. Dacă nu consumi carbohidrați, nivelul de glicogen va fi foarte scăzut și nu vei mai putea face sport cu aceeași intensitate. Prin urmare, vei consuma mai puține calorii în timpul antrenamentelor. Poți opta cu încredere pentru orez brun, cartofi dulci sau fulgi de ovăz.

Alegi gustarile gresite

Alunele si nucile trebuie sa fie in topul alegerilor tale pentru o gustare intre mese. Un studiu publicat recent in The American Journal of Clinical Nutrition arata ca acestea pot mari activitatea anumitor gene care controleaza arderea grasimilor, asa ca vei consuma mai multe calorii in timpul zilei. Nu exagera insa la capitolul cantitate – 40 de grame pe zi este tot ce ai nevoie.

DE CE un pahar de ȘAMPANIE este la fel de sănătos ca o plimbare bună

Angelina Jolie, la cumpărături alături de fiica sa, Vivienne. VEZI cum arată mai nou actrița!

Cum trebuie să gătiți ciupercile pentru a-şi PĂSTRA substanţele nutritive

Folosesti sare de mare

Sarea de mare este o optiune mult mai gustoasa insa nu are iod, un element de baza de care are mare nevoie glanda tiroida, care controleaza metabolismul. Fara cantitatea adecvata de ior, tiroida nu va putea produce hormonii iar metabolismul tau va avea de suferit. Ai mare atentie la cantitate: un sfert de lingurita de sare iodata ofera jumatate din cantitatea zilnica recomandata de iod. Poti completa lipsa de iod consumand alimente precum oua, peste sau creveti.

Faci sport in momentul nepotrivit

Suntem tentati sa credem ca nu conteaza cand iti faci antrenamentul deoarece sportul nu poate dauna. Cercetatorii de Northwestern University au o alta parere. Persoanele care fac sport in prima parte a zilei au un ritm cardiac regulat. Iar acest aspect conteaza pentru multe functii ale corpului tau, de la cat de bine dormi, cat mananci si cate calorii consumi – toate componente esentiale ale unui metabolism sanatos.

Foto: Pinterest.com

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro